0597 423 712

Heeft u een vraag?

Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u graag in contact komen met ons? Vul dan hier uw gegevens in en uw vraag en wij nemen spoedig contact met u op. 

Projectinrichting medisch diagnostisch laboratorium Medlon in Enschede

Projectinrichting medisch diagnostisch laboratorium Medlon in Enschede

Terug naar Projecten | Gepubliceerd op:

 

Voor het nieuwe onderkomen van medisch diagnostisch laboratorium Medlon in Enschede leverden en installeerden wij de complete projectinrichting. Dit betrof het interieur van zowel het laboratorium (frontoffice) als de kantoorruimte (backoffice). Bij de verhuizing stapte Medlon voor de backoffice over van een gesloten naar een open kantoorlandschap. Interoffice adviseerde over de invulling van dit kantoorlandschap en gaf het functioneel vorm.

Open kantoorlandschap

Medlon maakte bij de verhuizing de overstap van vaste werkplekken in traditionele kantoren naar activiteitgericht werken in een open kantoorlandschap. Interoffice adviseerde bij de uitvoering van deze wens in de inrichting met open en halfopen ruimtes: zit-sta werkplekken, computerplekken, open en gesloten overlegruimtes en concentratieplaatsen.

Spannend traject

Communicatieadviseur Renate Kienhuis van Medlon vertelt dat deze omschakeling een spannend traject was: “Veel medewerkers vreesden meer verstoring op de werkplek door geluiden en bewegingen. Wim Zuurman van Interoffice adviseerde hier uitstekend in. Onze mensen zijn vanaf het moment van verhuizen tevreden.” De verstoringen zijn gereduceerd door gebruik van onder meer akoestische schermen op cruciale plaatsen, verlichtingselementen met hoge geluidsabsorptie en het plaatsen van halfhoge kasten om directe zichtlijnen weg te nemen.

Huisstijl

Medlon was de laatste afdeling die verhuisde van de oude naar de nieuwe locatie van Medisch Spectrum Twente (MST). Kienhuis was met name bij het project betrokken voor het bewaken en uitvoeren van de huisstijl: “In ons logo herken je onder meer een uiltje, die symboliseert kennis. Ook kun je er een reageerbuis in zien, wat natuurlijk staat voor ons dagelijks werk. Wij werken met verschillende kleuren, waarbij groen de basiskleur is die staat voor onze zorg voor de patiënt. Met diverse ondersteunende kleuren benadrukken we de herkenbaarheid per klantengroep. Door de kleuren in te passen in het interieur worden verschillende functionaliteiten herkenbaar.”

Meervoudige onderhandse aanbesteding

De gunning van deze opdracht vond plaats bij meervoudige onderhandse aanbesteding. De uitnodiging voor Interoffice om hieraan deel te nemen, was evidence-based: wij leverden eerder inrichting voor (MST), waardoor Medlon bekend was met onze kwaliteit van werk. De uiteindelijke keuze van Interoffice uit de drie inschrijvers is gebaseerd op onder meer prijs en planpresentatie en het feit dat Medlon het geheel bij één partij konden onderbrengen, binnen één holding.

Klantervaring

“Dit was een zeer geslaagd en aangenaam traject”, zegt Renate Kienhuis over deze projectinrichting en de samenwerking met Interoffice. “Al tijdens de zeer gastvrije ontvangst in de fraaie showroom in Winschoten kregen wij een vertrouwd gevoel. De ervaring heeft ons geleerd dat bij Interoffice iedereen meedenkt. De monteurs zijn flexibele vakmensen die tijdens het traject zelf beslissingen mogen nemen. Zo konden we snel schakelen en anticiperen op praktische zaken. Bij ons hadden alle betrokkenen vanaf het begin het gevoel: dit komt helemaal goed. En dat klopte. Wij zijn zeer tevreden.

Bekijk ook

Iederz Groningen

Iederz Groningen

Overzicht, veiligheid en contact met de omgeving. Een interieur dat aansluit bij de gebruikers én ze meteen welkom laat voelen. Een nieuw interieur met een circulair karakter. Dat realiseerden wij voor sociaal ontwikkelbedrijf Iederz in Groningen.
 
Geslaagde totaaloplossing voor de inrichting van kantoorpand Certe

Geslaagde totaaloplossing voor de inrichting van kantoorpand Certe

Begin dit jaar verhuisde Certe Medische Diagnostiek en Advies haar ondersteunende diensten naar een nieuwe locatie in Groningen. dB audiovisueel mocht voor het vier verdiepingen tellende pand de audiovisuele apparatuur leveren; voor de inrichting koos Certe voor Interoffice. De samenwerking tussen d…