0597 423 712

Heeft u een vraag?

Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u graag in contact komen met ons? Vul dan hier uw gegevens in en uw vraag en wij nemen spoedig contact met u op. 

Nieuw onderkomen Werkplein Drentsche Aa in Assen

Nieuw onderkomen Werkplein Drentsche Aa in Assen

Terug naar Projecten | Gepubliceerd op:

Interoffice mocht de projectinrichting van het nieuwe onderkomen van werkplein Drentsche Aa in Assen verzorgen. Hierbij vonden wij inspiratie in het landschap in het stroomdal van de Drentsche Aa.

 

Werkplein Drentsche Aa

Werkplein Drentsche Aa ontstond in 2016 als de sociale dienst voor de gemeenten Aa en Hunze, Assen en Tynaarlo die de Participatiewet uitvoert. Het zelfstandig, intergemeentelijk samenwerkingsverband met een heel eigen identiteit vond onderkomen aan de Javastraat 15 in Assen. Hier moest Werkplein Drentsche Aa een heel eigen smoel krijgen.

Eigen smoel

Het pand met twee etages kreeg naar buiten toe een eigen gezicht met een gloednieuwe entree aan de Javastraat. De transparantie van Werkplein Drentsche Aa kreeg vorm in een open en transparante omgeving met veel glas in de publieke ruimte op de begane grond. Interoffice mocht de besloten werkomgeving op de etage volledig opnieuw inrichten.

Flexplekken

Vanuit de visie op huisvesting en met het oog op de flexibele manier van werken, werden er voor de ongeveer 100 medewerkers zo’n 70 werkplekken ingericht. Het zijn flexibele werkplekken, niemand heeft er een vaste eigen plek. Na inventarisatie van de behoeften van medewerkers is er gekozen voor een inrichting met concentratieplekken, aanlandplekken, sta-, zit- en fietsplekken. Verder is er het Brinkplein, een ontmoetingsruimte voor medewerkers met treinzitjes, pantry, stamtafel en bankjes. Hier kunnen de medewerkers hun pauzes doorbrengen of even gaan zitten voor een  praatje .

In beweging blijven

De visie van Werkplein Drentsche Aa is: stimuleer medewerkers om regelmatig in beweging te komen. “Loop even rond, neem vaker een moment voor jezelf en maak een praatje met een collega”, zegt adjunct-directeur Financiën & Bedrijfsvoering Gosja Gornicka. “MVO staat bij ons hoog in het vaandel. Wij vinden dat je goed voor je medewerkers moet zorgen. Daarom hebben wij onze visie over hoe wij als organisatie onze medewerkers willen faciliteren, opgenomen in ons arbo-beleidsplan.”

De keuze voor Interoffice

“Op basis van ervaringen van mensen binnen onze eigen organisatie en relaties in ons netwerk vroegen wij enkele offertes”, zegt Gornicka. “Interoffice maakte een hele goede vertaalslag van onze visie naar een huisvestingsoplossing waarbij ons dienstverleningsconcept vorm kreeg in het interieur. Dat gaf de doorslag bij het maken van de keuze.”

Nauwe samenwerking

Het ontwerp kreeg vorm in nauwe samenwerking tussen Interoffice en een aantal interne werkgroepen. Gornicka: “Interoffice nam de regie binnen deze werkgroepen en slaagde erin om de wensen van deze werkgroepen - soms tot op detailniveau - vorm te geven. Dit zorgt ervoor dat de vorm en uitstraling van de projectinrichting organisatiebreed worden gedragen.”

De Drentsche Aa als inspiratiebron

Het idyllische, pittoreske landschap van het dal van de Drentsche Aa was onze inspiratiebron bij de beoogde sfeer en uitstraling van deze inrichting. Het fuchsia van de heidevelden, het geel van de hooilanden, het blauw van het water en het groen van het mos van het beekdal vormen de basis voor de kleurstelling. De Drentsche Aa is uniek. Al vele eeuwen zoekt het riviertje haar weg door het uitzonderlijk oorspronkelijk gebleven Drentse landschap. In de loop der eeuwen ontwikkelde er een landschap met een harmonie van kleinschalige landbouw en een grote rijkdom aan natuur. De Drentsche Aa mocht haar gang gaan, de mens nam het landschap voor wat het was. Zo ontstond er het typisch Drentse esdorpenlandschap.”

Resultaat van de projectinrichting

Dit landschap was een rijke bron voor een inspirerende werkomgeving Gornicka: “In deze rustige en vrolijke omgeving werken, voelt als thuiskomen. Alles kan er afgestemd worden op de persoonlijke behoeftes van mensen. Het is een hele open omgeving. De samenwerking verliep heel prettig, zeker ook met projectleider Richard Bouman. De lijnen naar Interoffice zijn heel kort, de medewerkers luisteren heel goed naar je wensen en de organisatie anticipeerde heel flexibel op deze wensen. Interoffice heeft de spijker op de kop geslagen!”

Over Werkplein Drentsche Aa

Werkplein Drentsche Aa is er voor mensen die geen of weinig eigen inkomen en vermogen hebben. Zij kunnen er aankloppen voor een uitkering of inkomensvoorziening en worden er op weg geholpen naar school, werk, ondernemerschap of participatie. Ook voor werkgevers die medewerkers zoeken is Werkplein Drentsche Aa er. Zij kunnen er terecht met vacatures voor reguliere banen, afspraakbanen, werk-leerbanen en stagebanen. Kernbegrippen in de filosofie van Werkplein Drentsche Aa zijn: snel, slim, simpel, dichtbij, doeltreffend en duidelijk.

Bekijk ook

Iederz Groningen

Iederz Groningen

Overzicht, veiligheid en contact met de omgeving. Een interieur dat aansluit bij de gebruikers én ze meteen welkom laat voelen. Een nieuw interieur met een circulair karakter. Dat realiseerden wij voor sociaal ontwikkelbedrijf Iederz in Groningen.
 
Geslaagde totaaloplossing voor de inrichting van kantoorpand Certe

Geslaagde totaaloplossing voor de inrichting van kantoorpand Certe

Begin dit jaar verhuisde Certe Medische Diagnostiek en Advies haar ondersteunende diensten naar een nieuwe locatie in Groningen. dB audiovisueel mocht voor het vier verdiepingen tellende pand de audiovisuele apparatuur leveren; voor de inrichting koos Certe voor Interoffice. De samenwerking tussen d…