0597 423 712

Heeft u een vraag?

Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u graag in contact komen met ons? Vul dan hier uw gegevens in en uw vraag en wij nemen spoedig contact met u op. 

Inrichting met oog voor vorm en functie van woon- en zorgcentrum Het Hoge Heem Grootegast

Inrichting met oog voor vorm en functie van woon- en zorgcentrum Het Hoge Heem Grootegast

Terug naar Projecten | Gepubliceerd op:

Bij de nieuwbouw van woon- en zorgcentrum Het Hoge Heem in Grootegast wilde stichting Vredewold een inrichting met oog voor vorm en functie. Interoffice is al vele jaren partner van Vredewold bij inrichtingsvraagstukken. Ook in dit geval koos de zorginstelling bij de projectinrichting voor Interoffice.

Uitvoering projectinrichting 

De projectinrichting van Het Hoge Heem betrof alle algemene ruimtes: de entree, de gemeenschappelijke huiskamers, de recreatiezaal, de vergaderruimtes en de kantoren. Wij ontwikkelden een inrichtingsvoorstel dat volledig is afgestemd op de gebruikers en de toepassing. De focus lag hierbij op een uitgekiende mix van functionaliteit en een aangename werk- en leefomgeving voor zowel de medewerkers als de bewoners van Het Hoge Heem.

 Woon- en zorgcentrum Het Hoge Heem 

In hartje Grootegast staat Het Hoge Heem. Dit nieuwe woon- en zorgcentrum is ontworpen voor de moderne zorgvraag. Door de unieke ligging komt het alledaagse leven van het dorp er voorbij: van schoolgaande kinderen tot de boeren uit het dorp die hun akkers bewerken. Het Hooge Heem beschikt over 66 zorgappartementen, daarnaast is er ruimte voor tijdelijke opname en dagopvang. Het Hoge Heem is onderdeel van stichting Vredewold in Leek. Vredewold biedt zorg en huisvesting aan ouderen in Leek en omgeving.

Waarom koos stichting Vredewold bij dit project voor Interoffice? 

Vanwege de positieve ervaringen die de stichting heeft met de kwaliteit van adviseren, leveren en werken van Interoffice. Gedurende de vele jaren van samenwerking is een vertrouwensband gegroeid betreffende betrouwbaarheid en kwaliteit.  

Resultaat van de projectinrichting Het Hoge Heem 

Het Hooge Heem is ontworpen en ingericht met oog voor de omgeving. Het kleurgebruik is zorgvuldig overwogen en in balans met de ruime mate van lichtinval. De bewoners zijn veelal ouderen die (het grootste deel van ) hun leven in Grootegast en omgeving hebben gewoond. Daarom maakten wij bij de inrichting veel gebruik van lokale invloeden zodat de bewoners zich thuis voelen. Door onder meer prachtige sfeerbeelden van het Groninger landschap in sprekende behangprints en oude herkenbare elementen voelt het woonzorgcentrum gezellig en warm aan. De oude meubels en grote archieffoto's brengen fijne herinneringen van vroeger naar boven. Bij dementerende zorg speelt dat een belangrijke rol. Binnenkomen in Het Hooge Heem voelt daarmee voor de bewoners als thuiskomen. De opdrachtgever is bijzonder tevreden over het resultaat.

Bekijk ook

Iederz Groningen

Iederz Groningen

Overzicht, veiligheid en contact met de omgeving. Een interieur dat aansluit bij de gebruikers én ze meteen welkom laat voelen. Een nieuw interieur met een circulair karakter. Dat realiseerden wij voor sociaal ontwikkelbedrijf Iederz in Groningen.
 
Geslaagde totaaloplossing voor de inrichting van kantoorpand Certe

Geslaagde totaaloplossing voor de inrichting van kantoorpand Certe

Begin dit jaar verhuisde Certe Medische Diagnostiek en Advies haar ondersteunende diensten naar een nieuwe locatie in Groningen. dB audiovisueel mocht voor het vier verdiepingen tellende pand de audiovisuele apparatuur leveren; voor de inrichting koos Certe voor Interoffice. De samenwerking tussen d…