0597 423 712

Heeft u een vraag?

Wilt u meer weten over onze diensten of wilt u graag in contact komen met ons? Vul dan hier uw gegevens in en uw vraag en wij nemen spoedig contact met u op. 

Losse inrichting Noordelijk Belastingkantoor te Groningen

Losse inrichting Noordelijk Belastingkantoor te Groningen

Terug naar Projecten | Gepubliceerd op:

 

De inrichting van het  nieuwe pand van het Noordelijk Belastingkantoor is toegespitst op activiteitgericht werken. Interoffice leverde de losse inrichting.

 

 

Levering losse inrichting Noordelijk Belastingkantoor voor activiteitgericht werken

 

Een nieuwe organisatie, een nieuw pand, een nieuwe werkwijze. Bij de fusie van Hefpunt en de afdeling belastingen van de gemeente Groningen tot Noordelijk Belastingkantoor werd ActiviteitGericht Werken geïmplementeerd. De inrichting van het nieuwe pand aan de Trompsingel in Groningen werd hierop volledig toegespitst. Interoffice leverde en installeerde de werkplekken en de inrichting voor de overleg- en vergaderruimtes

Inrichtingsconcept activiteitgericht werken

Het Noordelijk Belastingkantoor vestigde zich in het voormalige pand van de afdeling Informatisering & Automatisering van de Gemeente Groningen aan de Trompsingel, naast cultureel centrum De Oosterpoort. Voor dit doel werd het pand volledig gestript en verbouwd. Basis voor het nieuwe inrichtingsconcept is activiteitgericht werken, met passende werkplekken die alle soorten werk faciliteren. Denk hierbij aan onder meer stilteplekken, overlegplekken en standaard bureauwerkplekken (zit-zit en zit-sta).

Vitaliteit en werkplezier

AGW is een verdieping van het Nieuwe Werken. Bij AGW kijk je naar welke werkprocessen zich er een organisatie plaatsvinden. Medewerkers hebben niet meer hun eigen, vaste werkplek maar kiezen voor een werkplek die past bij hun werkzaamheden van dat moment. Al deze wisselende werkplekken moeten voor alle medewerkers persoonlijk voldoen aan arbo-eisen. Zo hebben wij het pand van het Noordelijk Belastingkantoor ingericht met zit-zit en zit-stabureaus, om de medewerkers de gelegenheid te bieden om afwisselend zittend en staand te werken. Want dat is  goed voor vitaliteit en werkplezier. Daarnaast leverden wij onder meer vergadermeubilair.

Programma van eisen

Om het activiteitgericht werken zo goed mogelijk te implementeren, riepen de afdeling Belasting en Hefpunt in aanloop naar de fusie  een werkgroep in het leven. “Zij stelden een plan samen met hun wensen, ideeën en gedachten”, vertelt projectleider huisvesting Henk Weggemans. “Onze architect gaf verder vorm aan deze gedachte. Op basis daarvan stelden wij een concreet programma van eisen samen met nauwkeurige omschrijvingen van vormen en functionaliteiten van de inrichting. Daar zat voor Interoffice niet veel speelruimte in. Waar mogelijk kregen wij goed advies, bijvoorbeeld over passende kleurcombinaties en soorten stoelen en werkplekken.”

‘Direct een goed gevoel’

Het Noordelijk Belastingkantoor vroeg voor de levering van de losse inrichting offertes bij vier partijen. Gezien het uitvoerige programma van eisen, was prijsstelling bij de gunning het belangrijkste criterium. “Ik sprak met alle vier deze partijen”, vertelt Weggemans. “Interoffice kende ik nog niet. Maar op basis van het kennismakingsgesprek met accountmanager Wim Zuurman was mijn gevoel gelijk goed. Het was meteen duidelijk dat dit een partij is met kennis van zaken.”

‘Uitermate tevreden’

De keuze viel op Interoffice en Weggemans zag gedurende het project zijn eerste indruk bevestigd worden. Zo droeg gedegen ergonomisch advies bij aan optimale zitposities voor alle medewerkers binnen het concept met flexplekken: “Alle medewerkers van Interoffice denken mee. Zij snappen dat er in zo’n ingrijpend project een bepaalde logistieke volgorde zit en dat het belangrijk is om volgens afgesproken tijdsplanning te leveren. Interoffice neemt je als klant serieus en levert volgens afspraak. Zo droeg Interoffice in belangrijke mate bij aan het welslagen van het totale project. Wij zijn uitermate tevreden.”

Over het Noordelijk Belastingkantoor

Het Noordelijk Belastingkantoor ontstond uit het samengaan van de Belastingdienst van de Gemeente Groningen en Hefpunt - de belastingafdeling van de waterschappen Noorderzijlvest, Aa & Hunze en Fryslân. De organisatie int de belastingen namens deze overheden. Ook voert het Noordelijk Belastingkantoor inmiddels belastingtaken uit voor de gemeenten Ten Boer, Delfzijl, Loppersum en Appingedam. Daarnaast handelt de organisatie kwijtscheldingsverzoeken van gemeentelijke belastingen af voor ruim dertig Noord-Nederlandse gemeenten.

Bekijk ook

Iederz Groningen

Iederz Groningen

Overzicht, veiligheid en contact met de omgeving. Een interieur dat aansluit bij de gebruikers én ze meteen welkom laat voelen. Een nieuw interieur met een circulair karakter. Dat realiseerden wij voor sociaal ontwikkelbedrijf Iederz in Groningen.
 
Geslaagde totaaloplossing voor de inrichting van kantoorpand Certe

Geslaagde totaaloplossing voor de inrichting van kantoorpand Certe

Begin dit jaar verhuisde Certe Medische Diagnostiek en Advies haar ondersteunende diensten naar een nieuwe locatie in Groningen. dB audiovisueel mocht voor het vier verdiepingen tellende pand de audiovisuele apparatuur leveren; voor de inrichting koos Certe voor Interoffice. De samenwerking tussen d…